22071750

VARMEFOLIE

Å velge varme i gulvet bidrar til at man kan senke temperaturen i rommet. Ved å senke temperaturen med bare én grad, kan man spare omtrent 5 prosent av strømregningen! 

Hva er varmefolie?

Varmefolie er tynne matter som legges direkte under laminat eller parkett. Varmefolie er et meget enkelt alternativ til gulvvarme da hele installasjonen har en byggehøyde på totalt 4-7mm (før gulv) og innebærer ingen støping. Varmefolien legges på toppen av reflektorplater, som i tillegg til å være trinnlydsdempende også reflekterer varmen fra folien opp i gulvet.

Fordeler ved varmefolie

Rask heving og senking av temperaturen

En av de største fordelene med varmefolie er at det tar svært kort tid å regulere varmen i rommet. Det tar kun ca. 30 minutter å få ønskelig heving eller senking av temperaturen. Man kan også koble varmefolien med smarthusteknologi som automatisk justerer gulvvarmen ned på natten eller på dagtid når ingen er hjemme, det betyr større strømsparingspotensial.

Lav investeringskostnad

Gulvvarme har lang levetid, og holder seg i god stand i alt fra 30 til 50 år. Kostnadene for kjøp og installasjon kan derfor fordeles på antall år.

 

Bedre komfort og varmefølelse i kroppen

Først og fremst handler varmefolie og gulvvarme om komfort. Er du kald på føttene eller hendene blir du raskt kald på resten av kroppen, det unngår du med varmefolie. I tillegg vil varmen spre seg og varme opp resten av rommet, og gi en balansert innetemperatur. 

 

 

 

Få støtte fra Enova

Du kan få inntil 10.000 kroner i støtte ved å skaffe deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig. Her kan du lese mer om kriterier for støtte.